Još uvijek nema uhapšenih

Policija Kosova pokrenula je istragu nakon pojave nekoliko pamfleta sa pretećim porukama u sjevernim opštinama. Zamjenik direktora policije za region sjever Veton Elshani, potvrdio je da su pamfleti pronađeni na više lokacija na sjeveru.

Elshani je naglasio da trenutno nema osumnjičenih, dok je slučaj otvoren od strane Specijalnog tužilaštva pod optužbom za „Podsticanje mržnje i podjele“. On je dodao da se istraga sprovodi kako bi se slučaj razjasnio.

„Potvrđujemo da su na nekoliko lokacija na sjeveru zemlje pronađeni pamfleti sa sadržajem koji širi mržnju. Po nalogu Specijalnog tužilaštva, slučaj je pokrenut kao podsticanje mržnje i podjele. Trenutno nemamo osumnjičene ni uhapšene. Policija radi na rasvjetljavanju slučaja“, izjavio je Elshani za RTKlive.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije pretećih pamfleta, koji su postavljeni na različitim mjestima na sjeveru u ranim jutarnjim časovima u petak.

„Svi smo Milani i braća iz Banjske. Vi okupatori, probudite zveri, čekamo vas na severu. Komandante, samo reci, polećemo kao meci!“, piše između ostalog u pamfletima postavljenim na sjeveru.

Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za napad na Kosovu, u kojem je 24. septembra u Banjskoj u opštini Zvečan, ubijen policijski narednik Afrim Bunjaku. On je na poternici Interpola, ali se i dalje slobodno kreće po Srbiji.