Malo rada, razvoja i uspjeha

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj poručio je da je vlada premijera Albin Kurtija "šampion u lažima" u vezi sa izbornim obećanjima, prenosi Front onlajn.

Lekaj je ocjenio da vlada zatvara mandat sa niskim ispunjenjem obećanja, svega 20 do 30 odsto.

„Kurtijeva vlada ostaje šampion laži o izbornim obećanjima. Bolno je i čudno što ova vlada završava svoj mandat sa vrlo malo rada, razvoja i uspjeha, gdje su generalno ostvarili samo 20-30 odsto izbornih obećanja“, rekao je Lekaj.

On je naglasio da ad hok odluke donete na kraju mandata ne ispunjavaju interese građana i da je AAK stalno tražila minimalnu platu od 450 eura i koeficijent od 129 eura i imala zahtjeve koji nisu uzeti u obzir zbog „političke zlobe“.

Lekaj je optužio vladu da pokušava da manipuliše građanima odlukama o povećanju koeficijenta i penzija uoči izbora, smatrajući to pokušajem odugovlačenja i obmanjivanja građana.

„Sada pred izbore, Vlada ‘Kurti’ će iskoristiti zamah da obmane i stimuliše građane i javne službenike, odlukom o povećanju koeficijenta i penzija, što je mogla da uradi prije četiri godine. Ovo povećanje koeficijenta i penzija građani treba da shvate kao odugovlačenje i krađu od strane vlade koja je to odavno trebalo da im omogući, a ne tokom kampanje“, zaključio je Lekaj.

Izvor: Kosovo Online/Front online