Predsjednik Udruženja penzionera Kosova Nijazi Gashi izjavio je da su penzioneri u teškoj situaciji, i da je Vlada Kosova najgori primjer brige o starima, prenosi Ekonomija onlajn.

„Vlada ništa nije preduzela po pitanju penzija, koja je u zakonskom smislu imala obavezu svake godine da procjeni troškove inflacije i na osnovu troškova života za podizanje penzija, ali tako nešto nije uradia. Penzioneri su trenutno u jadnom stanju“, rekao je Gashi.

Prema njegovim riječima, vlada je narušila tri veoma krhke kategorije društva.

“Molim Boga da im oprosti grijehe jer ne znaju šta rade. Oni su došli u poziciju da vode Kosovo i što se tiče socijalnih šema koje su obećavali tokom kampanje, ove šeme su narušile tri najkrhkije kategorije našeg društva. Nisu uradili ništa za djecu, za omladinu koja nas kontinuirano napušta, i za penzionere koji su ostavili u jadnom stanju“ , izjavio je on.

Kako je naveo, penzija od 100 eura jako mala, jer je inflacija na Kosovu dostigla 200 odsto. Gashi je rekao da s obzirom na nebrigu vlasti prema njima, narod ne bi trebalo da glasa za ovu vladu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online