To je federalizam za Kosovo

Bivša poslanica Demokratskog saveza Kosova Melihate Termkolli poručila je da je premijer Albin Kurti u stanju da "spali" Kosovo zbog vlasti i da su akcije na sjeveru prevara umotana u patriotizam, prenosi Gazeta blic.

Prema Termkolli, sve akcije na sjeveru padaju u vodu kada se pogleda kakve je sve sporazume Kurti potpisao.

"Kao opozicija i kao vlast, Albin Kurti je u stanju da spali Kosovo za vlast, kako je stalno potvrđivao. Čak i po pitanju mosta. Sve trogodišnje akcije oko sjevera se vezuju za prevaru umotanu u lažni i vrlo primitivni patriotizam zbog činjenice da sve te akcije padaju u vodu kada govorimo o sporazumu koji je Kurti prihvatio, uz sve obmane koje je prihvatao. Dok optužuje Vučića da ih ne sprovodi, on manje-više sprovodi ono što je u sporazumu, a to znači federalizacija Kosova, to je najštetniji sporazum koji je neko na Kosovu potpisao, u ime Kosova i za Kosovo“, kaže Termkolli.

Prema njenim riječima, šteta od sporazuma koje je prihvatio Kurti premašuje onu iz 2013. godine kada je postignut sporazum o ZSO.

"Briselski sporazum i Aneks iz Ohrida su sporazumi koji svojom štetom premašuju Zajednicu iz 2013. godine. Ovde se instalira neka vrsta sistema koji narušava unitarnost Kosova, stvara treći nivo, stvara osnovu federalizma na Kosovu. Ovo što je uradio Albin Kurti ne može izbeći kaznu današnjice, ali i kaznu istorije, i naprasno pokušava da sakrije ovako štetnu odluku koju je ovim postupcima doneo za Kosovo. Dakle, ceo rat je samo za vlast, u ovoj zemlji su zaboravili da postoji država, da postoji Kosovo, Kosovo je samo neka vrsta trampoline za njihovu vlast, čak i ovo je samo karakteristika moći. Naša velika nesreća je da je tako i sa opozicijom jer u ovoj zemlji nema opozicije", rekla je političarka.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic