Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Enver Dugolli rekao je da međunarodna zajednica osporava trenutak otvaranja mosta preko Ibra, ali ne i samo njegovo otvaranje, prenosi Telegrafi.

"Naši međunarodni saveznici govorili su, po pitanju mosta, da to pitanje ostavimo za neki drugi period ili da to uradimo u koordinaciji. Nikada nisu rekli da most ne treba otvarati. Osporavali su trenutak. Ako se nešto promjenilo u stavu Evropske unije, dobro je reći jer je sa sporazumom iz 2016. godine to bio slučaj kada je most morao da se otvori“, rekao je Dugolli na RTK Prime.

On je naglasio da Samoopredjeljenju nije cilj da ukloni međunarodno prisustvo sa mosta, nazivajući ih prijateljskim snagama koje imaju za cilj trajne dobre odnose i koordinaciju.

"Mi imamo neuporedivo drugačiju situaciju. Sve primjedbe koje je Kosovo dobilo ispostavile su se kao nepravedne, jer nismo imali namjeru da potčinimo stanovništvo, kako se to proklamovalo u Srbiji. Nismo imali namjeru da pratimo građane, namjeravali smo da uništimo kriminalne bande", rekao je on o situaciji na sjeveru.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi