Bivši ambasador Kosova Luljim Peci nazvao je sramnim činom Policije Kosova hapšenje srpskog političara Aleksandra Arsenijevića zbog zviždanja tokom posjete premijera Albina Kurtija Sjevernoj Mitrovici.

Peci, koji je direktor Kosovskog instituta za istraživanje i razvoj politike (KIPRED), rekao je da je „policija ovim ne samo lišila slobode građanina koji je nenasilno protestovao, već je time i poništila narativ vladavine prava, koji Vlada Kosova to tako glasno propagira“.

„Onda dođite i ubedite nekoga da naše institucije poštuju ljudska prava i da poštuju prava nevećinskih zajednica. Ovim iracionalnim i protivustavnim pristupom tražili ste Udruženje, a niste ga našli!", napisao je Peci u objavi na Facebooku.

On dalje kaže da „građanskom društvu i opozicionim partijama nije na čast da ćute kada se krše ljudska prava, a još više kada se to dešava pripadnicima nevećinskih zajednica“.

"Ćutanje nije ništa više i ništa manje nego prihvatanje ovakvih akata i saučesništvo u rušenju liberalne demokratije u našoj zemlji!“, napisao je Peci.

Izvor: Kosovo Online