Predsjednik LDK

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku kritikovao je vladu premijera Albina Kurtija, navodeći da se, zbog njihovog neznanja, Kosovo nalazi u lošoj ekonomskoj situaciji.

“Kada nemate pojma kuda idete, kada nemate jasnu viziju puta pred vama, kada radite u ekonomskoj magli, svaki korak izgleda kao korak napred. Nažalost, za našu zemlju su ekonomski koraci u posljednje četiri godine veliki koraci unazad”, napisao je Abdixhiku na Facebooku.

Dodao je da je ostalo nekoliko mjeseci prije nego što Kosovo, prvi put u svojoj istoriji, pređe trgovinski deficit od pet milijardi eura godišnje.

“To je razlika između robe koju kupujemo i one koju prodajemo. Pet milijardi eura kupimo više nego što prodamo - za godinu dana. Sa ovim trendom oko 50-60 milijardi eura za narednih 10 godina. Kosovo ne proizvodi. Kosovo ne stvara! Ovo je rezultat Kurtijeve ekonomije! Troškovi invalidnosti. Nema investicija. Nema velikih projekata. Preduzeća su slomljena, a zavisnost od uvoza se produbljuje svakog mjeseca”, ističe on.

Populistička vlada i Kurti ne razumeju ekonomiju, dodaje on i naglašava da koliko znaju toliko i rade.

“Ove četiri godine povećale su trgovinski deficit sa 2,8 milijardi eura na punih 5,2 milijarde. Ovo udvostručavanje stavlja Kosovo kao zemlju koja najviše zavisi od uvoza u Evropi. Sa takvim jazom, takvom razlikom, biće nam potrebne godine da se oporavimo. Kosovo zaslužuje bolje. Nekoliko mjeseci nas dijeli od velike promjene. 9. februara ćemo zajedno napraviti ovu veliku promjenu”, poručio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online