Nastaviće da raste

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla kaže da Srbija želi da pojača agresivnost specijalnog rata protiv Kosova kombinovanjem propagande i subverzivnih operacija diplomatske ofanzive kroz hibridne ratne metode ruske škole.

Sveçla je na Facebooku naveo „da su neuspjesi u pokušaju destabilizacije iznervirali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Miloša Vučevića, Aleksandra Vulina, Milana Radoičića, koji i dalje pokušavaju da sprovedu rusku školu destabilizacije u regionu".

„Nije uspjelo ostvarivanje političkih ciljeva kroz barikade na sjeveru, napad u Banjskoj, namjere podsticanja nereda i sukoba u opštinama na sjeveru, namjere zaštite kriminalnih grupa, u političke i finansijske svrhe, destabilizacija Kosova i regiona kroz masovnu trgovinu oružjem u opštinama na sjeveru, kontinuirane namjere da se insceniraju incidenti protiv Srba na jugu i mnogo toga drugog“, naveo je Sveçla.

Dodao je da je posljednji pokušaj bio „blokiranje prelaza od strane državno sponzorisanih ekstremističkih, radikalnih grupa“.

„Lista njihovih neuspjeha je duga i nastaviće da raste, sve dok konačno ne shvate da se suverenitet Kosova ne može narušiti“, istakao je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online