Lider AAK-a

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj je, u reagovanju na dan otkrivanja statue Ibrahima Rugove u Podujevu, poručio da kad god Osmani, Gërvalla-Schwarz i Kurti spomenu Rugovu, kosti bivšeg predsjednika se okreću u grobu.

"Beskompromisna borba Vjose, Albina i Donike za biračko tijelo pristalica Rugove u Podujevu. Svako, u svom obliku obmane, tvrdi da cijeni vrijednosti predsjednika Rugove. Dok Albin i Donika za njegovog života nisu krili mržnju i nepoštovanje prema njemu, Vjosa, kao najmlađa, osim bogate prorugovske retorike, nema ništa rugovski. Može se slobodno zaključiti da je pristup trojke kreiranju politike i vrijednosti za koje je bio prof. dr Ibrahim Rugova, toliko nizak da mu se svaki put kad spomenu Rugovu prevrću kosti u grobu", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Dodao je da bi Rugova, da je živ, danas sarađivao sa saveznicima Kosova.

"Nije loše pomenuti Rugovine riječi jer bi on danas, da je živ, rekao: 'Zahvaljujem se predsjedniku Bidenu, premijeru Steinmeyeru, premijeru Scholzu, predsjedniku Macronu, papi i prijateljima Kosova. Bog blagoslovio Ameriku i narod Kosova'. Albin i Donika to nikada ne govore i ne misle, dok Vjosa, čak i kada to kaže, svakim danom sve manje ljudi vjeruje u to i u pravu su što joj ne vjeruju", poručio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online