Nezadovoljan uslovima

Policajac Bekim Ibishi, dao je otkaz na 25. godišnjicu Policije Kosova jer je, kako kaže, nezadovoljan uslovima u kojima radi.

"Ovim pismom vas obavještavam o svojoj ostavci iz Policije Kosova. Imao sam veliku čast da budem dio ove institucije koja predstavlja glavno nasljeđe OVK, ali su me, nažalost, trenutni uslovi natjerali da donesem ovu odluku. Policija Kosova je suočena sa ozbiljnim izazovima, gdje su njeni pripadnici prinuđeni da sami pokrivaju troškove puta i dnevne ishrane ili, kako u narodu kažu: 'Zadužujem se zbog posla'. Ovakva situacija, uz nedostatak zdravstvenog osiguranja i teške uslove rada, onemogućava me da nastavim dalje", napisao je policajac na Facebooku.

Dodao je još nekoliko činjenica kojima nije zadovoljan.

"Život patrolnog policajca vrednuje se uz minimalni dodatak na rizik od samo 60 eura. Vlada Kosova treba da ostavi po strani trgovce i da poboljša uslove za Policiju Kosova i njene građane. Zahvaljujem svim mojim kolegama na podršci i saradnji tokom ovog vremena i želim da se poboljšaju uslovi za sve one koji nastave da služe", napisao je Ibishi.

Izvor: Kosovo Online