Koristite druge granične prijelaze

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore u saopštenju za javnost kaže da će granični prijelaz u Bernjaku ostati zatvoren do uklanjanja maskiranih lica i uspostavljanja reda i bezbjednosti za građane.

Iz ovog ministarstva su pozvali građane i ljude iz dijaspore koji putuju na Kosovo ili sa Kosova u druge zemlje, da preduzmu mjere opreza i koriste druge granične prelaze.

"Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore najoštrije osuđuje nedavne akcije na graničnom prijelazu Bernjak, gde maskirana lica zaustavljaju vozila njemačke registracije i, nakon što su se uvjerili da su putnici Albanci, ne dozvoljavaju im da prođu. Ovu situaciju prate automobili srpske policije, koji ne intervenišu da bi objezbedili slobodno kretanje građana, postajući tako saučesnici u ovoj nepravednoj akciji.

"Ovakvo ponašanje, koje se ne može tolerisati, podsjeća na mračne periode historije i predstavlja akt neprihvatljivog djelovanja, diskriminacije i fašizma“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova i komunikacija.