Nije bilo razvoja

Članica Predsjedništva Demokratskog saveza Kosova Besa Gaxheri izjavila je da na predstojećim izborima 9. februara premijer Albin Kurti i Samoopredeljenje ne bi trebalo da osvoje ni pet odsto glasova, prenosi Teve1.

Za Gaxheri, sa Kurtijevom vladom nije bilo razvoja u korist građana, već je prema njenim riječima, naprotiv, došlo do masovnog egzodusa građana sa Kosova.

"Na sljedećim izborima Kurti i Samoopredjeljenje ne bi trebalo da dobiju ni pet odsto, jer Kurti već četiri godine nije uradio nijedan razvojni projekat za ovu zemlju, niti je postojao veći procenat blagostanja građana, ni povećanje radnih mjesta. Naprotiv, na snazi je masovni egzodus građana i mladih iz Republike Kosovo“, rekla je ona.

Gaxheri je dodala da Kosovo može biti bezbjedno samo uz upravljanje Demokratskim savezom Kosova.

"Demokratski savez Kosova nema skandal sa svojim ministrima, nema afera sa gradonačelnicima već 25 godina i istina je da mi kao LDK nismo isticali ove stvari jer smo mislili da građani nisu slepi i da oni to znaju, ali možda bi trebalo da govorimo o tome i da im kažemo da samo sa LDK Kosovo može biti bezbjedno, daleko od korupcije i drugih skandala", naglasila je Gaxheri.

Dodala je da očekuje dobar rezultat na sljedećim izborima.

„Ne tvrdimo da ćemo dobiti 70 i 80 odsto, ali imamo pravo da vjerujemo da svojim radom treba poboljšati rezultat lokalnih izbora na republičkim izborima“, rekla je Gaxheri.

Izvor: Kosovo Online/Teve1