25. godišnjica osnivanja

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je na svečanoj ceremoniji obilježavanja 25 godina od osnivanja Policije Kosova čestitala svima ovaj dan, koji je nazvala posebnim. Ona je rekla da je policija jedna od najpouzdanijih i najpoštovanijih institucija na Kosovu, prenosi Gazeta blic.

"Čestitam svima 25. godišnjicu Policije Kosova. Šesti septembar je veoma važan trenutak u danu osnivanja naše Policije. Danas smo ovdje da proslavimo 25. godišnjicu Policije, dan koji nije samo proslava jedne institucije, već odavanje počasti posvećenosti i žrtvi žena i muškaraca koji su služili i služe kao čuvari reda, mira i bezbjednosti. Tokom ovih četvrt vijeka, Policija Kosova nastavlja da bude jedna od institucija sa najviše povjerenja i poštovanja u našoj zemlji. Policijske snage su bile zadužene da zaštite naše građane, kako bi ulice, kuće i svi građani u svakom kutku Kosova bili bezbjedni“, rekla je Osmani, prenosi Gazeta blic.

Ona je dio govora posvetila poginulim pripadnicima Policija Kosova.

"Ne možemo govoriti o policiji bez odavanja počasti herojima koji su dali svoje živote na dužnosti. Posljednji je Afrim Bunjaku, čija hrabrost i žrtva nastavljaju da nas sve inspirišu. Približavajući se zajedno sa mnogima, podneli smo najveću žrtvu da zaštitimo svoju otadžbinu i obezbjedimo mirno okruženje za sve građane. Na ovu godišnjicu izražavam zahvalnost svakom pripadniku policije koji je ispred svega stavio državni interes i interes građana“, kazala je Osmani.

Ona je zahvalila i saveznicima Kosova.

"Već 25 godina uz sebe imamo saveznike, pa im još jednom zahvaljujem u ime Kosova, ne samo na stručnosti i tretmanima, na opremi i oružju, već za svu besprimernu podršku prije svega za povjerenje u Policiju Kosova i za sve ostalo“, rekla je Osmani.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic