Saradnja se nastavlja

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan kaže da njegova zemlja podržava Kosovo da postigne zasluženu poziciju u međunarodnoj areni, piše Klan Kosova.

Fidan je ovo izjavio na konferenciji za medije nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gërvallom-Schwarz u Prištini.

"Želim da izrazim svoje zadovoljstvo što sam u Prištini i zaista se osjećam kao kod kuće. Građani Kosova nisu samo prijatelji Turske, već su i njihova braća i sestre. Želimo da se snažne veze među nama razvijaju na najbolji mogući način", rekao je Fidan.

Dodao je da je Turska podržala i podržava Kosovo u njegovom zasluženom uspjehu na međunarodnoj sceni.

“Razgovarali smo i o najnovijim dešavanjima na Balkanu i o tome šta se može učiniti da se postigne za stabilnost u regionu. Mi kao Turska podržavamo Kosovo i cijenimo što ono stoji na svojim nogama. Podržavamo Kosovo od početka da postigne svoju zasluženu poziciju u međunarodnoj areni i naša podrška će se nastaviti. Snage Natoa i Kfora imaju važnu ulogu na Kosovu u uspostavljanju bezbjednosti. Ponos je videti našeg komandanta koji nastavlja da ima uspjehe ovdje na Kosovu”, rekao je Fidan.

Ističe da je njihov cilj da unesu sveobuhvatnu viziju u zajedničke odnose jer su bezbjednost, politika i ekonomija tri glavna stuba saradnje.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova