Samostalni poslanik

Samostalni poslanik Fatmir Humoli kaže da je nedavnom posjetom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Beogradu EU jasno pokazala da se zalaže za srpskoslovenski šovinizam te dodaje da je specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak odani proslovenski vojnik, prenosi Blic Gazeta.

"Posljednjom Macronovom posjetom Beogradu, EU je vrlo jasno pokazala da se zalaže za srpski slovenski šovinizam i da žali što je bombardovala Srbiju. Lajčak je odan proslovenski vojnik. Ova evropska institucija ne želi da shvati da je Srbija jednostrano izvršila invaziju, kolonizovala albanske zemlje, ali i asimilovala Albance", rekao je Humolli za Blic Gazetu.

Kako dodaje, "nesreća je što albanska politika ne shvata da su okupirani i oslobođeni srpske okupacije, a ne odvojeni od Srbije".

"Naša politička klasa ne razume ovu razliku između oslobođenja i odvajanja, međunarodna politika to tačno zna. Internacionalci se ponašaju kao da smo odvojeni od Srbije, jer među Albancima postoji politička nesposobnost", dodaje.

Humolli kaže da ima očekivanja od Kurtijeve vlade, ali prema njegovim riječima, ništa se nije promjenilo.

"Očekivao sam od sadašnje vlade da će se ponašati drugačije od prethodne politike, krenuli su na pogrešan put dok srpski šovinizam napreduje. Međunarodna politika ne obrazuje i ne oslobađa narode", zaključio je.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic