Veći Albanac od Albanca!?

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj poručio je ministru administracije i lokalne samouprave Elbertu Krasniqiju da je postao "simbol nacionalizma unutar albansko-srpskog sukoba“, dodajući da je postao simbol populističkih borbi Albina Kurtija.

„Elbert je obrazovan, ne vjerujem da ima komplekse niti potrebu da se dokazuje da je veći Albanac nego Albanac. Na nivou prepoznavanja zna da to nije tako kako bi trebalo da bude. Ali populistički delirijum koji se doživljava kao slava, zajedno sa oportunizmom moći, učinio je Elberta simbolom nacionalizma unutar albansko-srpskog sukoba. Elbert je još jedan dokaz da nacija nije stvar krvi", naveo je Molliqaj u objavi na Facebook nalogu.

On je podsjetio da je Krasnići izabran u vladu iz redova egipćanske zajednice, ali da je zaboravio da su njegovi sunarodnici najugroženija grupa na Kosovu.

"Krasniqi je ministar koji dolazi iz egipćanske manjine, koja je zajedno sa Romima i Aškalijama najugroženija grupa na Kosovu. Elbertov profil je Kurtijev izbor. Egipćanin Elbert je maska, veo slike za međunarodno javno mnjenje. Naravno, Elbert je prihvatio ulogu. On je postao simbol Kurtijevih populističkih i suverenističkih borbi”, naveo je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online