Koordinacija...

Ministar administracije i lokalne samouprave Elbert Krasniqi izjavio je da su međunarodni partneri Kosova bili obavješteni o akciji Policije Kosova i zatvanju srpskih institucija na sjeveru, dodajući da to poslije toliko godina "ne bi trebalo da bude novost", preneo je Reporteri.

"Iz mog ugla, kao ministra, neprihvatljiva je činjenica da na teritoriji Kosova djeluju paralelne opštine... Njihovo zatvaranje poslije 24 godine iskreno ne bi trebalo da bude tema, naprotiv, trebalo bi da bude problematično ako nastavimo i dozvolimo im da tamo rade. Na Kosovu nema prostora za srpske institucije. Ovo treba da bude jasno svima. To je zakonska, ustavna obaveza, naš je mandat da tamo podržimo naše legitimne institucije", rekao je Krasniqi na RTK.

Prema njegovim riječima, Vlada Kosova je u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom.

"Razumem potrebu za koordinacijom i vjerujem da imamo koordinaciju. Svi su obavješteni o radnjama koje će biti preduzete, ali nema argumenta zašto bi im se dozvolilo da djeluju na teritoriji Kosova. To je besmisleno", rekao je Krasniqi.

On je naveo da će ispražnjeni objekti biti iskorišćeni za potrebe građana koji tamo žive.

"Ovih pet nelegalnih institucija na sjeveru je već zatvoreno, i pridružuju se ostalima koje su ranije zatvorene zajedničkom akcijom kosovskih institucija", rekao je Krasniqi.

On je kazao i da su napušteni objekti uglavnom u vlasništvu kosovskih opština, kao i da već imaju instituciju koja će raditi u napuštenom objektu, a to je Regionalni centar za obuku vozača.

"Već radimo na lokalnom i centralnom nivou da budemo što bliže zahtjevima građana", dodao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri