Zemlja pod sankcijama!

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj izjavila je da što prije premijer Albin Kurti napusti Vladu, biće bolje za Kosovo, "budući da su svi za suverenitet i integritet, ali ne u formi u kojoj je Kurti izabrao", prenosi Gazeta blic.

Kadrijaj naglašava da se sa ovom vladom građani suočavaju sa mnogim problemima i promašajima u svakom sektoru.

"U ovoj vladi se suočavamo sa mnogo problema. To je netransparentna vlada sa najlošijim učinkom, bez kapitalnih investicija, imamo neuspjeh u svakom sektoru. A pošto smo sada u izbornoj godini, vlast pokušava da zadrži biračko tijelo populističkim akcijama. Za ovu vlast nije važna država niti posljedice koje jednostranim i nekoordiniranim delovanjem izaziva za Kosovo ni sa opozicijom", rekla je Kadrijaj.

Poslanica kaže da je ova vlast uspela da ukloni sve saveznike jer oni više nemaju povjerenja u ovu vladu.

"Što prije premijer Kurti napusti Vladu, biće bolje za Kosovo. Mi smo za suverenitet i integritet, ali ne u formi koju je Albin izabrao. Takođe smo za otvaranje mosta na Ibru. U nekom obliku, nakon prihvatanja Udruženja, želimo da legitimišemo autonomiju sjevernog dijela Mitrovice. Mi smo sankcionisana zemlja i priča se o novim sankcijama, to je zahvaljujući Albinu. Blokirali smo evropski put. Koliko vidim, Kurtijev odlazak iz vlasti biće bolji za Kosovo", zaključila je Kadrijaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic