Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi ocjenila je da je Vašingtonski sporazum "istorijski" i istakla da on mora da bude sproveden, jer je "neophodan za evroatlantsku budućnost Kosova".

Ona je istakla da je 4. septembar, dan kada je prije četiri godine sporazum potpisan, "istorijski datum za Kosovo".

"Od proglašenja nezavisnosti, dva najvažnija sporazuma za Kosovo su: Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU iz 2015. u Vladi Mustafe i Vašingtonski sporazum od 4. septembra. Prvi uspostavlja formalne ugovorne odnose Kosova i Evropske unije kao i bilo koje druge zemlje koja traži članstvo u EU. U međuvremenu, drugi sporazum stavlja Kosovo na drugu putanju konsolidacije državljanstva i ekonomije", navela je Krasniqi na Facebooku.

Kako dodaje, sporazum od 4. septembra je istorijski jer je potpisan u Bijeloj kući, "u kući koja je uvijek donosila dobre stvari na Kosovo".

"Premijer Avdullah Hoti ući će u istoriju zbog Vašingtonskog sporazuma. Demokratski savez Kosova je najsigurnija veza sa Sjedinjenim Američkim Državama. Sporazumi u Bijeloj kući donose samo dobre stvari na Kosovo. Ovaj sporazum mora biti sproveden jer je neophodan za evroatlantsku budućnost Kosova", zaključila je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online