Njegova ideologija prijetnja po Kosovo

Advokat Dastid Palaska izjavio je da premijer Albin Kurti nikad nije krio da je antiamerikanac i da je bio protiv svake politike SAD na Balkanu, prenosi Gazeta blic.

„Albin Kurti je suštinski i ideološki antiamerikanac i on je to sam rekao, i ja to kažem, samo parafraziram. On je bio protiv gotovo svake politike Sjedinjenih Američkih Država na Balkanu uopšte i u vezi sa Kosovom posebno“, rekao je Palaska.

On je rekao da je Kurti bio i protiv Konferencije u Rambujeu i Misije Ujedinjenih nacija za administraciju Kosova, protiv pregovaračkog procesa u Beču koji je rezultirao paketom Martija Ahtisaaryja i nezavisnošću Kosova.

„To je bilo i protiv Ustava Kosova, čak nije prihvatio ni državu Kosovo koju su stvorile Sjedinjene Američke Države. Ne postoji velika američka politika u odnosu na Kosovo, u stvari, postojali su elementi njegove stranke koji su pisali pseudonaučne članke u kojima su se protivili i Nato bombardovanju Srbije zbog nekog kršenja međunarodnog javnog prava. Drugim riječima, ovaj čovjek nikada nije krio da je antiamerikanac”, rekao je Palaska.

Advokat je takođe dodao da je Kurtijeva ideologija prijetnja Kosovu.

Palaska je rekao da Kurti, sa svom svojom propagandnom mašinerijom, polako pokušava da narod Kosova učini antiameričkim, suprotno od onoga što je uradio Ibrahim Rugova.
 
Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic/Zakletva za pravdu