Jedna osoba ubijena

Više od 100 metaka ispaljeno je u nedjelju uveče u Prištini tokom sukoba dvije bande. U pucnjavi je jedna osoba poginula, a pet je povređeno i nalaze se na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini. U Osnovnom tužilaštvu u Prištini kažu da je sukob posljedica ranijeg spora, dvije grupe koje su se već sukobile u martu, piše Koha.

Pet osoba koje su ranjene su i uhapšene, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Prištini Zejnula Gashi rekao je da se na osnovu video snimaka koje posjeduju traži još jedna osoba.

U vatrenom obračunu dvije bande u martu ove godine bila je povređena jedna osoba.

U bolnici, u kojoj su hospitalizovani preksinoć povređeni, u ponedjeljak je primjećeno veliko prisustvo policije, posebno na onim odjeljenjima na kojima su osumnjičeni na liječenju.

Doktor Vesel Skenderi saopštio je da je dvoje povređenih na liječenju na Hirurškoj klinici i dodao da je njihovo stanje stabilno.

"Imaju rane na stomaku, jedan pacijent ima i rane na donjim ekstremitetima. Drugi pacijent ima ranu na glavi, ali je površinska, povređena je samo koža", rekao je Skenderi.

Druga dvojica povređenih imaju rane na nogama ali su, prema rečima doktora Xhavita Gashija, van životne opasnosti.

"Njihovo stanje je stabilno, imaju povrede iz vatrenog oružja u ekstremitete nogu. Još jednog pacijenta je sinoć operisao tim njege, u kombinaciji sa timom abdominalne hirurgije. Od pet pacijenata, tri su imala ortopedske povrede", rekao je Gashi.

Peti povređeni nalazi se na liječenju na Klinici za kardiohirurgiju i prema riječima ljekara njegovo stanje je stabilno.

Izvori Kohe kažu da umješani u ovaj oružani sukob imaju dugi kriminalni dosije.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore