Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti kaže da ne bi trebalo preduzimati mjere protiv Kosova po pitanju otvaranja mosta na Ibru jer stradaju samo građani i dodaje da bi taj most trebalo da bude otvoren za saobraćaj u dogovoru dvije mitrovačke opštine, prenosi Teve 1.

"Mislim da su postupci i izjave medijima ministra i policije u vezi sa postupkom nešto pretjerane. Voleo bih da se ne preduzimaju mjere protiv Kosova, jer posljedice snose građani. Nezavisnost Kosova je prvo ulaganje Zapada, ulaganje Natoa, ali Nato i Zapad razumeju da su njihove mjere prema Kosovu pogrešna politika. Naravno, moraju se preduzeti, ali ne bi trebalo vraćati Kosovo unazad. Most na Ibru mora biti otvoren dogovorom dvije mitrovačke opštine", izjavio je Haliti.

Po pitanju akcije zatvaranja nekih objekata u opštinama na sjeveru, Haliti kaže da je stav ambasada koje su reagovale razuman i neophodan za politiku i budućnost Kosova.

"Mislim da relevantne ambasade koje se pominju imaju više informacija od mene i njihov stav je razuman i neophodan za politiku i budućnost Kosova. Ove opštine su odnele i prevezle svoju dokumentaciju u Srbiju dva mjeseca prije nego što su policijske snage intervenisale. Paralelne strukture plaća Srbija, kao i neke policijske snage koje tamo djeluju", kazao je.

Dodaje da je sve to izborna kampanja Albina Kurtija.

Policija Kosova je tu, kako kaže, da održava red i mir i da se bori protiv organizovanog kriminala na cijeloj teritoriji Kosova, što uključuje i sjever.

Izvor: Kosovo online/Teve 1