Bavi se sjeverom

U Prištini je u nedelju uveče došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula, dok je njih pet ranjeno. Povodom te tragedije, bivši ministar unutrašnjih poslova Kosova Zenun Pajaziti istakao je da je aktuelna vlada brzo zaboravila to ubistvo i realne probleme građana baveći se sjeverom, piše ABC news.

Pajaziti smatra da je ta pucnjava ozbiljan događaj koji je šokirao cijelo Kosovo.

"Sinoć je bilo teško veče. Prošli smo kroz veoma težak trenutak. Ovo su teški trenuci za sve koji su izgubili članove porodice. Ovo stvara neprijatnu situaciju za građane, ali izgleda da to ne interesuje vladu, jer je odavno pomerila fokus sa stvarnih i opipljivih pitanja", kazao je on.

Dodaje da u tom konkretnom slučaju, uopšte nije riječ o fokusu na javnu bezbednost i pitanja koja su od vitalnog značaja za građane.

"U određeno vrijeme, kada su svi usredsređeni na to kako da započnu školsku godinu, imamo dnevni red pun političkih pitanja, paradoksalna situacija da niko nije pomislio kako će biti na Kosovu. Ali realnost je takva i vidimo šta se dešava ovih dana na Kosovu, vlada koja se uopšte ne bavi zahtjevima sindikata. Danas imamo sve učenike u školama i nastavnike sa istim platama kao i prije mnogo godina. Prvi put imamo situaciju da veoma ozbiljne institucije kao što je Nato skreću pažnju ovoj vladi", rekao je Pajaziti.

Izvor: Kosovo online/ABC News