Zabrinjavajući fenomen

Profesor bezbjednosti Fatmir Çollaku, povodom pucnjave u Prištini između dvije porodice, u kojoj je jedna osoba nastradala, a pet ranjeno, a do koje je, prema izvještaju Osnovnog tužilaštva u Prištini, došlo zbog nesuglasica, kaže da ta tragedija pokazuje da Policija Kosova ne može da spriječi obračune koji se završavaju osvetom.

"Svođenje računa između grupa i bandi širom Evrope, Amerike je fenomen koji se ne može zaustaviti i spriječiti. Osveta među grupama je nešto što Policija Kosova ne može da spriječi, a u ovom slučaju ni policije drugih zemalja", kazao je Çollaku.

Prema njegovim rečima, zabrinjavajuće je što se ovakvi slučajevi dešavaju na javnim mjestima jer predstavljaju rizik za one koji sa tim nemaju veze.

Pravosudni organi su ovaj slučaj klasifikovali kao krivično djelo "teško ubistvo" u saizvršilaštvu i "neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili držanje oružja".

U Osnovnom tužilaštvu je saopšteno i da pored petorice povrijeđenih, nadležni rade na identifikaciji drugih osoba za koje se sumnja da su umješane u pucnjavu u Prištini.