Gubimo povjerenje saveznika

Funkcionerka Socijaldemokratske inicijative NISMA Xhevahire Izmaku ocjenila je da se Kosovo, nakon akcija specijalnih jedinica Policije Kosova na sjeveru vratilo u 2000. godinu, i poručila da će trebati dosta vremena kako bi se povratilo povjerenje koje je aktuelna vlada izgubila kod svojih saveznika na Zapadu, prenosi Gazeta blic.

„Ko bi rekao da ćemo 25 godina nakon rata dobijati takve istovremene poruke iz ambasada. Uopšte nas ne raduje ova situacija, biće potrebno vrijeme da povratimo povjerenje u naše partnere, bićemo korak iza učlanjenja u Nato. Niko ne želi državu koja je bez međunarodne podrške i ne poštuje savez koji ju je spasio“, rekla je Izmaku.

Ona je dodala da bi sve bilo drugačije da je Vlada Kosova imala više razuma, i želela da koordinira akcije sa saveznicima.

„Stalna upozorenja za koordinaciju danas su pokazala rezultat. Vratili smo se u 2000. godinu. Da je vlast imala više razuma, imali bismo normalniji proces, čak i sa otvaranjem mosta i odnosima sa međunarodnim partnerima“, zaključila je Izmaku.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic