Tako je i sa ZSO

Član Predsjedništva LDK Muhamet Hamiti izjavio je da se premijer Albin Kurti prihvatanjem Ohridskog i Briselskog sporazuma obavezao na formiranje ZSO, ali da to negira da je učinio kada mu ne odgovara, prenosi Koha.

„Ova vlast je to prihvatila, tako da imamo vladu koja to ponekad prihvata i kaže da je prihvatila i moli se za potpisivanje sporazuma koji uključuje i udruženje, a drugi put kada im treba muzika za uši pristalica, kaže da to nije prihvatila. Vidite, ova Vlada uspjeva. Samoopredjeljenje sa svojim satelitima uspjeva da ubedi samo sopstvene pristalice, ali to nije dovoljno. Vlada mora da ubedi svoje saveznike, svoje vitalne prijatelje, i to ne uspjeva. Za pravedna pitanja i stvari, Kosovu je mesto u Savjetu Evrope, ali ne uspjeva da ih ubedi“, poručio je Hamiti.

Prema njegovim riječima prihvatanje Ohridskog i Briselskog sporazuma nisu bili mali kompromisi koji govore o nikada goroj spoljnoj politici.

„To nisu bili mali kompromisi koje je napravila ova vlast, ali treba da nam kažu o čemu se još radi. Ovo je ustupak, mi trpimo posledice. A oni se hvale da imamo dobre poslove. Ali u spoljnim poslovima imamo gore nego u bilo kojoj vladi“, rekao je Hamiti.

On je dodao i da vlada nije znala da „primi poruke“ partnera.

Dodaje da Srbija stalno pokušava da odugovlači dijalog, dok je za premijera Kurtija, kojeg je nazvao "populistom", rekao da nudi rješenja "samo u retorici".

On je naveo da se u Kurtijevoj vladi više pričalo o ratu nego o ekonomiji.

Izvor: Kosovo Online/Koha