Kosovo je ponosno

Zamjenica premijera Kosova, Emilija Redžepi, kao nacionalni koordinator za osobe sa ograničenim sposobnostima, zajedno sa ambasadorom Republike Kosovo u Francuskoj, gospodinom Mehdijem Halimijem, i Paralimpijskim komitetom Kosova na čelu sa gospođom Njomzom Emini, bila je dio ovog istorijskog trenutka za našu zemlju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

"Prvo učešće Kosova na ovoj prestižnoj manifestaciji nije samo sportski podvig, već i snažan simbol naše posvećenosti inkluziji i jednakim pravima za sve građane.

Naš jedini predstavnik, Grevist Bytyqi, dostojanstveno je nosio zastavu Republike Kosovo, obilježavajući ovu važnu prekretnicu. Njegova odlučnost i hrabrost da se takmiči u trci na 1500 metara u kategoriji T46 inspirišu i nadahnjuju sve nas. Svaki njegov korak predstavlja ne samo napor pojedinca, već i kolektivni san cijele nacije za uspjeh u sportu i za društvo koje pruža jednake šanse svima.

Kosovo je danas ponosno, jer ovaj trenutak otvara nove puteve ka boljoj i inkluzivnijoj budućnosti za sve nas", stoji u objavi na Facebook profilu zamjenice premijera.