Nakon sastanka sa Sarrazinom

Nakon jučerašnjeg sastanka sa njemačkim izaslanikom Manuelom Sarrazinom, premijer Albin Kurti poručio je da Kosovo ostaje u potpunosti angažovano u Berlinskom procesu, koji bi, kako ističe, trebalo da bude centralni dio procesa integracije Zapadnog Balkana i platforma koja nudi jednakost i ubrzava članstvo u Evropskoj uniji.

Kurti je na društvenoj mreži "X" saopštio da je sa Zaracionom razgovarao o napretku u primjeni sporazuma o mobilnosti u Berlinskom procesu, regionalnoj saradnji i očekivanjima od sljedećeg Samita, koji će se održati u glavnom gradu Njemačke, povodom obilježavanja 10. godišnjice inicijative.

Ukazao je da je važno da do Samita Berlinskog procesa Kosovo ostvari napredak ne samo u postizanju novih, već i u implementaciji starih sporazuma u okviru te platforme za regionalnu saradnju.

"Važno je da prije sljedećeg samita u oktobru napravimo napredak, ne samo postizanjem novih sporazuma, već i obezbjeđivanjem implementacije sporazuma koje smo već potpisali, a koji su ključni za dobrosusjedske odnose i regionalnu saradnju. Kosovo ostaje u potpunosti angažovano u Berlinskom procesu, koji bi trebalo da bude centralni dio procesa integracije VB6 i platforma koja nudi jednakost i ubrzava članstvo u Evropskoj uniji za zemlje koje zapravo žele da postanu članice", naveo je Kurti.
 
Izvor: Kosovo Online