Nešto se traži i...

Publicista iz Albanije Fatos Lubonja izrazio je zabrinutost zbog posjeta međunarodnih predstavnika Kosovu i Srbiji konstatujući da je u centru pažnje "zamrznuti konflikt" između dvije strane, pri čemu je, primjećuje, najveći pritisak na Kosovu.

Lubonja ukazuje da se od Kosova očekuje da pravi ustupke i kompromise.

"Sada to vidim u Macronovoj posjeti Srbiji, ovdje se podrazumeva da postoji zabrinutost za svađu ili zamrznuti konflikt između Kosova i Srbije gdje se moraju praviti kompromisi. Najveći pritisak je na Kosovu, odnosno od Kosova se sada nešto traži i očekuje", rekao je Lubonja za Teve 1.

Ukazuje da zbog pritisaka velikih sila na Kosovo, vlast i opozicija moraju da pronađu, i pored suprotnih stavova, oblasti djelovanja koje štite interese Kosova.

"Moj komentar je da je ovdje Kosovo ili Vlada Kosova u teškoćama. Političari uopšte, koji vladaju, ali i opozicija, moraju da nađu prostor da zaštite interese Kosova koliko god je to moguće, jer ove izjave i ovi pritisci, na koje mi nismo navikli, mirišu na to da treba napraviti više ustupaka u korist Srbije, za koju moramo priznati da je moćnija država sa više uticaja na Balkanu", zaključio je Lubonja.

Izvor: Kosovo online/Teve1