Zabrinjavajuće!

Bivši kosovski diplomata Blerim Canaj ocjenjuje da je posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Beogradu i potpisivanje bilateralnih sporazuma pokazatelj koliko je Srbija postala značajan ekonomski faktor na međunarodnom planu, dok se, ističe, na Kosovu za to vrijeme razgovara o bezbjednosnim pitanjima.

Canaj je ukazao da je za Kosovo zabrinjavajuće to što će zemlje koje ulažu u Srbiju štititi svoje investicije.

"Ako Macron ode u Srbiju i potpiše 11 bilateralnih sporazuma, što su za ove tri i po godine za nas samo san, onda to pokazuje da je Srbija postala određeni ekonomski faktor, čak i veoma važan, jer ulažu u Srbiju. Kada su u pitanju avioni koje Srbija kupuje od Francuske, toga se toliko ne plašim, koliko se plašim mnogih investicija koje tamo ulažu Francuzi, jer će zemlje koje investiraju zaštiti svoje investicije. Naravno da Srbija automatski dobija bolju poziciju u međunarodnom establišmentu", rekao je Canaj za Teve 1.

Konstatuje da dok se u Srbiji potpisuju bilateralni sporazumi, na Kosovu se idalje razgovara o bezbjednosnim pitanjima.

"Dok je Vučić potpisao 11 bilateralnih sporazuma sa Macronom, mi na Kosovu dočekujemo članicu Natoa i Sarracina i razgovaramo o bezbjednosnim pitanjima", istakao je on.

Izvor: Kosovo online/Teve1