Prikrivanje neuspjeha!

Bivši ambasador Kosova u Sjevernoj Makedoniji Gjergj Dedaj ističe da su sve promjene u Sjevernoj Mitrovici kozmetičke i da služe u propagandne svrhe u okviru kampanje za izbore koje, kako dodaje, Vlada Albina Kurtija koristi kako bi prikrila neuspjehe u ekonomiji, obrazovanju, zdravstvu i međunarodnim odnosima, prenosi Gazeta Blic.

"Promjene na sjeveru Mitrovice od dolaska vlade Albina Kurtija su kozmetičke, propagandne i izborne. U stvari, Kurtijeva vlada koristi ova kozmetička dešavanja kao alibi da kamuflira i pokrije strašne neuspjehe Kosova u ekonomskom planu, u prosvjeti, zdravstvu, diplomatiji, socijalnoj politici i posebno u međunarodnim odnosima", rekao je Dedaj.

Naglasio je da sada već 25 godina Kosovo nije imalo narušeniji imidž nego u posljednje četiri godine.

"Pored toga što Kosovo za ceo mandat ove licemerne i totalitarne vlasti nema nikakvo priznanje i nema međunarodno članstvo, imaju sankcije, pukotine u partnerstvu sa prijateljima i sponzorima slobode Kosova, kao što su SAD, EU i Nato", navodi.

Kako kaže, "kupanje u Gazivodama" i fasada mosta na Ibru pod prismotrom snaga Policije Kosova i Kfora nema nikakve veze sa bilo kakvim proširenjem suvereniteta na sjever.

"To su jednostavno arogantne, populističke, izborne akcije i optička obmana za izmanipulisane birače i politički kratkovide" izjavio je Dedaj za Gazetu Blic.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic