Kao i ekonomski uticaj

Politikolog Fidan Ukaj rekao je za Klan Kosova da posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Srbiji ima dvije dimenzije - istorijsku i prijateljsku, kao i ekonomski uticaj te da se očekuje da se potpiše veoma važan sporazum za Srbiju, kao i za Francusku, o prodaji aviona Rafal, koji su najviša tehnologija borbene avijacije u svijetu.

Ukaj kaže i da se posjeta dešava nekoliko mjeseci nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u Francuskoj i od njega je zatraženo da, kako kaže, "zločinačku grupu preda pravosudnim organima".

"Bilo je to pet ili šest mjeseci ranije, kada je predsjednik Vučić bio u Francuskoj i za njega je bilo neočekivano, kada mu je zatražena predaja kriminalne grupe, a mislim da je predsjednik Vučić ozbiljno shvatio takav zahtjev koji je više puta ponovljen Srbiji i mislim da se od Srbije očekuje da nedugo poslije posjete Macrona uhapsi zločinca Radoičića", kazao je Ukaj.

Kako je dodao, izgleda da predsjednik Vučić kapitalizuje takvu priliku i obećanjem predsjedniku Macronu da će djelovati i uhapsiti Radoičićevu grupu, obezbjeđuje da danas imamo Macronovu posetu.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova