Portparol CIK-a

Za predstojeće parlamentarne izbore koji će na Kosovu biti održani 9. februara, do juče su prijavljene tri predizborne koalicije, izjavio je za Repoteri potparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi.

Alijansa za budućnost Kosova ušla je u koaliciju sa Socijaldemokratskom inicijativom, Konzervativna lista sa Intelektualnim forumom E-30, dok je Partija demokratskog jedinstva formirala koaliciju sa Inicijativom Bali i partijama Naša inicijativa i Bošnjačka stranka Kosova.

Rok za prijavu koalicija ističe danas, 30. avgusta.

"Komisija je do sada prihvatila deklaraciju tri koalicije: Demokratska stranka jedinstva i Inicijativa Balli, sa nazivom koalicije: PDU - Bali Kombit; Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa, sa nazivom koalicije: AAK – Savez za budućnost Kosova, NISMA – Socijaldemokratska inicijativa, Konzervativna lista, Intelektualni forum E-30; Naša inicijativa i Bošnjačka strana Kosova, sa nazivom koalicije: Naša bošnjačka koalicija", naveo je Elezi.

Prema podacima CIK-a, do sada su dvije registrovane političke stranke, Demokratska partija dijaspore i Pokret za jedinstvo, najavile zajedničko neustupanje na izborima.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri