Bivši poslanik VV-a

Bivši poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Afrim Kasolli ukazao je da najavama o povećanju minimalca i razmatranja Zakona o zdravstvenom osiguranju, premijer Albin Kurti zloupotrebljava svoju poziciju pokašavajući da pridobije političke poene.

Kasolli ocjenjuje da povećanje minimalne zarade na 350 eura, koje je obećao Kurti, neće biti dovljno građanima ni "za kafu".

"Poznato je da je podizanje minimalca samo šala. U okviru njegove izborne sprdnje takva je i tema Zakona o zdravstvenom osiguranju. Ovaj zakon je pokušaj prikrivanja. Kosovo ima zakon o zdravstvenom osiguranju. Ova vlada je obećala da će ovaj izborni projekat završiti u okviru mandata. Sada postavite novo pitanje, a to je zakon o glasanju o zdravstvenom osiguranju. Sve ove mjere su pokušaji da se prikriju neuspjesi ove vlasti", ukazao je Kasolli u izjavi za ABC news.

Govoreći o odnosima međunarodne zajednice i Kosova, Kasolli je konstatovao da Zapad nema povjerenja u premijera.

"Zapadne diplomate su izgubile povjerenje koje su imale u Kurtija. Posjeta šefa CIA, posmatrajući zemlje koje je posjetio, pokazala je da SAD ne žele da se stvaraju nove tenzije", zaključio je Kasolli.
 
Izvor: Kosovo online/ABC news