Povećanje kapaciteta

Ministar ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da je u cilju povećanja kapaciteta vađenja rude u rudniku "Trepča Jug" potpisao Administrativno uputstvo za obuku i sertifikaciju rudara kako bi se rudnik dodatno razvijao, prenosi Koha.

On je na Facebooku napisao da je ovaj dokument nastao u rekordnom roku i da u potpunosti odgovara zahtjevima zaposlenih u "Trepči Jug". Prema Sveçlinim riječima, Vlada će preduzeti neophodne korake da se ovo preduzeće razvije.

"Na zahtjev "Trepče Jug", u cilju povećanja kapaciteta za vađenje rude u rudniku, danas sam potpisao Administrativno uputstvo kroz koje je moguća obuka i sertifikacija rudara iz naših institucija, onoliko koliko će oni biti potrebni "Trepči Jug". Zahvaljujem se radnoj grupi koja je u rekordnom roku radila na ovom važnom dokumentu koji je u potpunosti odgovorio na zahtjeve zaposlenih. Kao Vlada, mi ćemo preduzeti sve potrebne korake da se Trepča uzdigne i razvije“, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Sveçla se prije nekoliko dana sastao sa rudarima "Trepče Jug". Oni su se žalili na kašnjenje zarada, a u utorak je ova institucija proglasila vanredno stanje i obustavila godišnji odmor zaposlenima.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore