U naredne dvije sedmice

U naredne dvije sedmice građani Kosova moći će da se prijave za subvencije za ulaganje u povećanje energetske efikasnosti u svojim domovima, poručio je danas premijer Albin Kurti i istakao da je plan da se u okviru ove mjere do kraja godine subvencioniše još 1.300 porodica.

Ovo je drugi javni poziv u okviru primjene mjera povećanja energetske efikasnosti na Kosovu, a Kurti navodi da je u prvom krugu subvencije dobilo 2.100 porodica sa preko 12.000 članova.

Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost subvencija do sada je dostigla 7,9 miliona eura.

"Ovog puta se očekuje da poziv ostane otvoren dvije nedelje, ali s obzirom na dosadašnja veoma pozitivna iskustva i veliko interesovanje, pozivam vas sve da se prijavite što prije", rekao je Kurti, a saopštila vlada.

Ukazao je da su mjere zamišljene da poboljšaju kvalitet života i smanje troškove za električnu energiju za porodice i preduzeća.

"One su i rezultat finansijske podrške Evropske unije, koja je pokrenula paket hitne podrške za zemlje Zapadnog Balkana, u okviru koje je Kosovo dobilo 75 miliona eura, najveći paket po glavi stanovnika u regionu", napomenuo je  premijer.

Zahvalivši se Evropskoj uniji na podršci, kao i Kosovskom fondu za energetsku efikasnost, Ministarstvu ekonomije i Ministarstvu finansija, Kurti je pozvao građane da otvore naloge na platformi e- Kosova i prijave se za subvencije.