Iskoriste ustavno pravo

Premijer Kosova Albin Kurti pozvao je iseljenike da se registruju za glasanje na izborima 9. februara. Kurti je video porukom u nedjelju zamolio građane u dijaspori da iskoriste svoje ustavno pravo.

Prema njegovim riječima, proces registracije kao nerezidentnih državljana Kosova je njihova prilika da ojačaju vezu sa domovinom.

„Registrovanjem postajete aktivan dio izgradnje budućnosti Kosova i same dijaspore. Iskoristite svoje ustavno pravo i registrujte se onlajn preko platforme e-dijaspora do 31. avgusta 2024. godine. Pored platforme e-dijaspora, možete biti obajvešteni i po potrebi pomoći u registraciji, u objektima regionalnih opština Kosova, od strane zvaničnika Agencije za statistiku Kosova. Registracija je brza i laka, ali sa velikim uticajem. Vaši podaci će pomoći u kreiranju politika koje podržavaju emigraciju, poboljšavaju usluge i jačaju kulturne i obrazovne veze sa domovinom. Emigracija je neodvojivi dio našeg naroda, pa vas pozivam da registrujete svakoga od vas“, rekao je između ostalog Kurti.

Izvor: Kosovo online/Koha