Neprihvatljivo je...!

Poslanik LDK Avdullah Hoti ocenio je da je aktuelna kosovska vlada tokom svog četvorogodišnjeg mandata na sve načine nastojala da pototpuno "uguši" društveni dijalog i obezvredni prava radnika i sindikata.

Hoti je na Facebooku ukazao da je neprihvatljivo da se pri izboru člana Odbora penzionog fonda koji predstavlja radnike zaobiđe Konfederacija nezavisnih sindikata Kosova (BSPK) i izabere lice koje ne ispunjava zakonske kriterijume da bude na toj poziciji.

"Pozivam sve sindikate da se udruže kako bi sprečili ovaj prekršaj. Pogledajte pismo BSPK upućeno Skupštini Kosova i članovima Komisije za budžet i finansije. Zapravo, ovakvo ponašanje vlasti sada nije ništa novo. Tokom mandata ove vlade, socijalni dijalog je ugušen. Vlada se svim sredstvima borila protiv sindikata. Rad Ekonomsko-socijalnog savjeta je paralizovan", poručio je Hoti.

Ističe da simbolične uplate koje su radnici dali kao doprinos za sindikalno članstvo sada kontroliše Vlada.

Svaki sindikalac koji se suprotstavio vlasti, primjećuje Hoti, bio je linčovan od strane zvaničnika i "militanata vladajuće partije".

"Ovi prevaranti koji pozivaju na osnaživanje sindikata u privatnom sektoru na svaki način ometaju sindikalno organizovanje u javnom sektoru", zaključio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online