Dolazi 9. februar!

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku, komentarišući razgovor ministra policije Xhelala Sveçle sa radarima „Trepča jug“, optužio je vladu da je pogrešno razumela ulogu i odgovornost izvršnih funkcija i da „ne poznaju osjećaj služenja drugima jer služe samo sebi“.

„Oni su pogrešno razumeli državu. Pogrešno su razumeli uloge, pogrešno su razumeli odgovornosti, pogrešno su razumeli prije svega ideju da se ne mogu ponašati kao kabadahije!“, naveo je Abdixhiku na svom Facebook nalogu.

Sindikati rudara, analitičari i opozicija kritikovali su ponašanje Sveçle koji je tokom posjete štrajkačima u rudniku, sa ministarkom Artane Rizvanolli, zahtjevao odgovornost rudara, a u razgovoru sa jednim je insistirao da dobije odgovor na pitanje "ko krade?", iako mu je rudar već odgovorio da ne zna.

„Imenovaci i branioci Nagipa Krasniqija i Martina Berishaja, zahtjevaju račun za zla, vjerovali ili ne, rudarima koji su tri mjeseca zaredom ostali bez plata!“, upozorio je Adbixhiku.

On je dodao da je Vlada Kosova ta koja upravlja „Trepčom jug“ četiri godine.

„Ova vlast imenovala je Upravni odbor Trepče! Ova vlada je postavila rukovodstvo Trepče! Ova vlast odredila sudbinu Trepče bez plata! Puna odgovornost! Ali nisu dobili ništa. Imajte na umu ovu aroganciju moći i ponašanja. Izbori su blizu. Dolazi 9. februar. Shvatite da ovi ne poznaju osjećaj služenja drugima jer služe samo sebi. Pošto ne razumeju da su tamo - sa 51 procenata - za vođstvo i rješavanje problema; makar za vređanje, ponižavanje i potčinjavanje sirotinje!“, naglasio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online