Član Predsjedništva AAK

Član Predsjedništva AAK Vesel Makolli ocjenio je da je direktor CIA upozorio vlade i lidere u regionu da svojim populističkim akcijama ugrožavaju mir na Zapadnom Balkanu, a da je zvaničnicima Kosova poručeno da bi jednostranim akcijama mogli da ugroze bezbjednost vojnika Nato, piše Gazeta Blic.

„Posjeta šefa CIA biće opomena vladama i liderima regiona koji svojim populističkim djelovanjem i za unutrašnju potrošnju ugrožavaju mir u regionu i šire. U slučaju Kosova, ako preduzmemo akcije bez konsultacija sa našim međunarodnim prijateljima možemo ugroziti Nato vojnike koji su odgovorni za bezbjednost i suverenitet naše republike, pa će sve ovo biti tema razgovora i sugestija šefa CIA", rekao je Makolli.

On je dodao da je posjeta direktora CIA regionu rezultat „krhke bezbjednosne situacije“.

„Opšta geopolitička situacija u našem regionu je krhka sa tendencijama opasnih tenzija u narednim mjesecima, u zavisnosti od reakcija vlada zemalja Zapadnog Balkana, odnosno Republike Srpske, dijela BiH i Srbije, u odnosu na njene tendencije da destabilizuje državu Kosovo, što može imati domino efekat u regionu i šire", naglasio je Makolli.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic