Lider AAK

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj reagovao je na izjavu premijera Kosova Albina Kurtija, koji je tokom govora u Čikagu rekao da su mu "pobjedu omogućili omladina, žene i dijaspora“, istakavši da nema veće "sprdnje" od takve izjave.

"Prevara ne prolazi. Nema veće sprdnje nego kada kaže da su mu pobjedu dali omladina, žene i dijaspora i da računa na njihovu podršku. Mladost koja nikada nije bila u očajnijem stanju. Omladina koja napušta zemlju alarmantnom brzinom. Omladina koja nema posao, primanja, kvalitetno obrazovanje i nadu da ova vlada i ovaj premijer mogu da promjene situaciju za njih", napisao je Haradinaj na Facebooku i dodao:

"Nema veće uvrede nego reći da imamo podršku žena, kada je položaj žena i njihov angažman u javnom životu gotovo zanemarljiv. Gdje nasilje nad ženama, takođe kao rezultat kolektivne depresije koju je izazvala ova vlast, dostiže alarmantne razmjere", istakao je lider AAK.

Potom se dotakao dijaspore za koju je kazao da su joj zatvorena sva vrata da investira, doprinese i bude dio donošenja odluka na Kosovu.

"I ova situacija će se promjeniti. Omladina i svi ostali neće biti pregažena kategorija, već ćemo ih vratiti na mjesto koje im pripada", naglasio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online