Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti je za Gazetu Blic rekao da je poruka koju je izneo ambasador Jeff Hovenier jasna - dosta avanturističke politike i političkih avanturista, na Kosovu nema mjesta ni prostora za akcije koje su suprotne zajedničkim zalaganjima.

„Za one koji uče iz politike, za one koji uče iz diplomatije, za one koji umeju da čitaju između redova, za one koji znaju da čitaju govor tijela, ovo je konačna izjava predstavnika SAD na Kosovu, da sa žaljenjem i saosjećanjem za Kosovo i njegove građane, ambasador koji je poslat da uspostavi mir na Kosovu, sa porukom ’dosta avanturističke politike i političkih avanturista, na Kosovu nema mjesta ni prostora za akcije koje su suprotne zajedničkim zalaganjima, za slobodu i nezavisnost Kosova’. Poruka je jasna, spasili smo vas od genocida Srbije, sada je vaša dužnost da nas saslušate, u korist građana Kosova“, rekao je Haliti.

On je naglasio da je bolan i neprihvatljiv način na koji se Kurti ponaša sa najvećom svjetskom silom koja je doprinela uspostavljanju mira.

„Ono što nama kao narodu i institucijama pripada samo je na relaciji Kosovo, SAD, EU, Nato. Cijenimo druge, ne ometamo ih i želimo da se sukobimo. 21. vijek je vijek Natoa, lijevih i desnih zapadnjaka, naroda ujedinjenih za pravne države, a Kosovo se svakako mora pridružiti zapadnjacima, da bi ostvarilo misiju za koju su četiri generacije trpele stotine hiljada", rekao je Haliti.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic