Otvaranje mosta

Politikolog Albinot Maloku rekao je za Ekonomiju onlajn da je izjava američkog ambasadora Jeffa Hoveniera, u kojoj kaže da Kurtijeva vlada utiče na odnos Kosova i SAD, poziv da zaustavi populizam po pitanju otvaranja mosta preko rijeke Ibar.

On je rekao da bi se otvaranje mosta moglo obaviti na kreativniji način i u saradnji sa međunarodnom zajednicom, jer se kao rezultat „bezobrazluka“ stvaraju okolnosti koje nisu potrebne Kosovu.

Dodao je da je izjava američkog ambasadora podsjećanje na stav koji SAD imaju prema ovoj vladi, a koji je, prema njegovim riječima, ponovljen nekoliko puta posljednjih godina.

„Kao rezultat bezbožništva i političkog načina, to stvara okolnosti koje Kosovu uopšte nisu potrebne, a posebno štetu po odnose Kosova i SAD”, rekao je Maloku.

Maloku je naglasio da za svaku akciju koju SAD mogu preduzeti protiv Vlada Kosova, to će trpeti i građani.

Navodi da vlada koju predvodi Albin Kurti ne treba da pravi populizam sa upozorenjima o otvaranju most preko rijeke Ibar, pošto postoji dogovor o ovom pitanju.

 „Insistiranje na implementaciji sporazuma bez davanja populističke konotacije, što za posljedicu nema efekta i konkretizacije koraka, već mjesec dana ili više se o ovom pitanju raspravlja u javnom mnjenju, podstaknuto od strane vlade zemlje, a nema konkretizacije koraka što pripada nameri vlade da otvori most preko rijeke Ibar za transport vozila”, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online