Predsjedništvo Kosova

Predsjedništvo Kosova saopštilo je da suprug predsjednice Kosova Vjose Osmani, Prindon Sadriu, nije tražio zaštitu od Policije Kosova, već mu je ona dodjeljena u skladu sa zakonom i bezbjednosnim procenama, prenosi Reporteri.

Predsjedništvo je saopštilo da su posljednjih dana na račun porodice predsjednice Osmani stizale različite prijetnje i poruke na društvenim mrežama, koje su evidentirane i njima se, ističu, bavi Policija Kosova.

"Prvi gospodin nije tražio blisku zaštitu. Porodici predsjednice pruža se bliska zaštita u skladu sa zakonom i procjenama rizika. Bezbjednosne procene daju bezbjednosne institucije", navodi se u saopštenju Predsjedništva Kosova.

Reporteri je jučer objavio vijest da je suprug Osmani Prindon Sadriu zatražio zaštitu od Policije Kosova, na šta je reagovalo Predsjedništvo Kosova.

Sadriu se našao u centru pažnje javnosti, nakon ubistva u Uroševcu, gdje je, kako pišu kosovski mediji, usmrćen njegov stric.

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gërvalla-Schwarz istakla je da je izvještavanje medija o ubistvu u Uroševcu i povezivanje sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, još jedna kampanja protiv Osmani.

Gërvalla-Schwarz je navela da su pojedini mediji na Kosovu "jedva čekali tragediju" kako bi pokrenuli kampanju protiv Osmani i institucija Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri