Potrebna koordinacija

Univerzitetski profesor Mazllum Baraliu smatra da Vlada i institucije Kosova treba da se dogovore sa međunarodnom zajednicom u vezi otvaranja mosta preko rijeke Ibar u Mitorvici, prenosi Teve 1.

Baraliu kaže da bi dogovor trebalo da bude napravljen pošto Zapad ima strateške geopolitičke ciljeve uz uslov da se dodvorava Srbiji kako bi je odvukao od Rusije.

"Vlada i naše institucije treba bez žurbe da rade na otvaranju mosta, jer je to njihovo legitimno pravo, međutim, mora se složiti da insistiraju na ciljevima za koje ne znamo da su strateške, geostrateške geopolitike. Zapad koji želi da favorizuje, privileguje, mazi i mami Srbiju po svaku cijenu da bude sklonjena iz zagrljaja ruskog medvjeda", rekao je.

Baraliu smatra da most ne treba otvarati sada, već u nekom drugom trenutku.

"Politika Srbije je destabilizujuća jer je plan srpskog svijeta rat na Balkanu, a više od destabilizacije Evrope, a dok to ne shvate, bilo bi potrebno bez žurbe analizirati, proučiti i gurnuti u realizaciju, još bolje se pripremiti za otvaranje mosta -  ne sada, već u nekom drugom trenutku", izjavio je Baraliu.

Izvor: Kosovo online/Teve 1