Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deljiu-Kodra istakla je da skandal sa električnom energijom na Kosovu ima mnogo veće razmere, i da Specijalno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu protiv bivšeg direktora Energetske korporacije Kosova (KEK) Nagipa Krasniqija, mora da istraži i ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja, prenosi Gazeta express.

Prema Deliu-Kodri, Specijalno tužilaštvo mora da istraži energetski sektor na Kosovu.

"Ne radi se samo o 3,5 miliona eura poreza građana, za koje se sumnja da ih je zloupotrebio bivši šef KEK Nagip Krasniqi. Skandal sa strujom na Kosovu u vrijeme ove vlade ima mnogo veće razmjere, čak i regionalne. Za to je dokaz ambasador Martin Berishaj, kao "trgovac energentima" koji nosi vreće novca. Zbog toga Specijalno tužilaštvo Kosova, koje je juče zvanično podiglo optužnicu protiv Nagipa Krasniqija, uspješnog čovjeka premijera Kurtija, mora u ovom periodu da istraži ceo energetski sektor u zemlji", naglasila je Deliu-Kodra.

Dodala je da se nada da će Tužilaštvo istražiti sve umješane.

"Voljela bih da ne ostane sve na Krasnićiju, već da Tužilaštvo prati trag do najviših državnih službi", zaključila je ona.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express