Predsjednik AAK

Predsjednik AAK Ramush Haradinaj naveo je da su premijer Albin Kurti i njegova partija Samoopredjeljenje pokrali građane Kosova kroz razne malverzacije.

On je na Facebooku naveo da, kada Kurti govori o korupciji, kao i o mnogim drugim temama, na pamet mu pada  izreka „ubija te noću, a oplakuje te danju“.

„Od dolaska na vlast, Kurti i Samoopredjeljenje su prevarom i u najpodmuklom obliku na sistematski način i najosjetljivijim resursima krali narod Kosova. Sa Ridijem su krali kosovski hljeb kada je postojao globalni strah od krize sa hljebom. Sa Nagipom su ukrali struju u vrijeme kada je cijena na berzi dostigla neviđene visine“, naveo je on.

Dodaje da su duplirali cijenu struje i osnovnih namirnica, a Nagipa Krasniqija i Martina Berishaja dalje štite i veličaju kao heroje.

„Preko 280 miliona eura narodnog novca uklonjeno je iz konkurencije i zakona, a sa saučesnicima u zločinu koristili ga kao da je u lovu na plen. Prevareni su da povjerljivi ugovori ostaju zauvijek povjerljivi i „ukaljani“ do te mjere da njihove kupovine ugrožavaju bezbjednost naroda Kosova. Ništa neće zaustaviti deklasiranje ovih ugovora i ništa neće zaustaviti konfrontaciju njihovih neprijatelja sa građanima Kosova“, ističe Haradinaj.

Poručio je da će uskoro doći dan kada će početi jednodušni rat protiv korupcije.

Izvor: Kosovo Online