Državna je obaveza

Poslanik LDK i bivši premijer Abdullah Hoti izjavio je da su posljednji događaji u RTK veoma uznemirujući i pozvao da se „u Skupštini i van nje“ prekine sa vođenjem javnog medija kroz političke komesare Kurtija.

„Državna je obaveza Skupštine Kosova da zaustavi degradaciju javnog medija. Državna obaveza opozicije je, posebno, da preduzme ustavne i zakonske radnje, u Skupštini i van Skupštine, da prekine vođenje javnog medija od strane ’političkih komesara Kurtija’ preko njihovih marioneta koje se nalaze u Upravnom odboru RTK. i menadžment“, naveo je Hoti na svom Facebook nalogu.

On je dodao da relevantne parlamentarne komisije kasne da pozovu odbor zajedno sa rukovodstvom RTK i direktorom OAK-a na izvještaj, koji je, kako je istakao prvi korak u radnjama koje se moraju preduzeti.

„Događaji u jedinom javnom mediju Republike Kosovo, RTK, su veoma uznemirujući. Na tendenciju da se ovaj javni medij koristi protiv kritičkog novinarstva mora se odgovoriti ustavom i zakonom. Jasno je da Odbor i uprava RTK nemaju ni snage ni volje da se nose sa stvorenom situacijom“, naglasio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online