Lider AAK

Predsjednik AAK Ramush Haradinaj obećao je da će pod vladom koalicije koju predvodi AAK prosječna plata na Kosovu biti 1.000 eura, prenosi Ekonomija onlajn.

„Da bismo vratili povjerenje građana, u prvim danima naše vlade neće biti prosječna plata ispod 1.000 eura i neće biti plata ispod 500 eura. Počeli smo sa radom za izbore 9. februara. Pripreme su počele. Sada imamo prvi nacrt našeg plana vlasti. Takođe imamo strategije da se nosimo sa Kurtijevim kampanjama linča i njegovom internet vojskom“, kazao je on.

Haradinaj je istakao da narod Kosova nije nepismen, kako ga je, prema njegovim riječima, okarakterisala Kurtijeva vlada.

„Nijedna vlada ne sme da šteti našim odnosima sa saveznicima i našem evroatlantskom putu, da ne dozvoljava nikome da je okrene unazad i stagnira razvoj zemlje, da nikome ne dozvoljava da stvara vještačke krize, sa jedinom svrhom da ostane na vlasti bez obzira na dodjelu. Alijansa za budućnost Kosova, sa njenim partnerima u koaliciji, okupili su se da se suoče sa onima koji su narušili svaku vrijednost, vređali, omalovažavali i klevetali, izneverili povjerenje građana, izdali su sirotinju, izdali su i dijasporu“, naveo je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online