Stagnacija...

Poslanica Socijaldemokratske inicijative Xhevahire Izmaku izjavila je da je Kosovo sa aktuelnom vladom izgubilo dragoceno vrijeme, i da će nakon izbora dobiti normalnu vlast kojoj će prioritet biti građani, prenosi Gazeta blic.

„Tokom ove četiri godine Kosovo je izgubilo dragoceno vreme u konsolidaciji kao još uvijek krhka državna organizacija, poljuljajući međunarodne odnose izgrađene na žrtvi slobode", izjavila je Izmaku.

Ona je dodala da će predstojeći izbori 9. februara omogućiti dovođenje normalne vlasti.

„Očekujem konsolidovan uspjeh sadašnje opozicije, dovođenje normalne vlasti za zemlju, kojoj je prioritet život ljudi, razvoj infrastrukture i povećanje plata. Vlada koja će imati razlog autoriteta, a ne populizma", rekla je ona.

Navela je da je Kosovo tokom četvorogodišnjeg mandata aktuelne vlade izgubilo mogućnost za članstvo u Savjetu Evrope, a izbori će biti prilika, kako je navela, da se to promjeni.

„Živjeli smo četiri godine kao nezaustavljiva izborna kampanja vlasti. Nismo vidjeli razvoj u obrazovanju, naprotiv, izostali su kapitalni projekti, sa izuzetkom državnih puteva koji još nisu dobili epilog. Četiri godine nikakvog priznanja, odnosno stagnacije. Izgubili smo šansu da budemo članovi Savjeta Evrope. Novi izbori su nova prilika za razmišljanje i promjene", naglasila je Izmaku.

Dodala je da će građanima na predstojećim izborima biti lako da naprave izbor.

„Građanima će biti lako da izaberu alternativu i da se odluče jer razmišljaju o svojoj ekonomskoj situaciji i ugledu države. Novi izbori treba da donesu normalnu vlast za zemlju, koja će vratiti uvjerenje da u ovoj zemlji postoji vlast koja ume da održava saveze sa našim prijateljima i da razmišlja o najboljoj ekonomskoj egzistenciji za građane“, zaključila je Izmaku.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic